Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Hammarö Dam Junior (F04-06)

Referat: HK Guldkroken Hjo - IFK Hammarö Vit

På lördag morgon samlades 10 tjejer utanför Hammarlunden för att åka ner till Hjo och spela vår första match i Västergötlandsserien mot HK Guldkroken. Vi hänger med i deras tempo under första halvleken som slutar 7-9 och kort in i andra halvlek orkar vi oss upp till lika, 9-9. Efter detta tar tyvärr orken slut, vi är lite för få på bänken samt ovana att spela 2x25 minuters matcher och vi orkar inte hålla fokus i anfallsspelet vilket ger Guldkroken några lätta kontringsmål. Vi orkar inte hålla nivån uppe under hela matchen men det är väldigt kul att se att den finns där!

Vi tar med oss ett fortsatt bra försvarsspel där vi samarbetar med varandra och löser många problem som uppstår under matchen väldigt bra. Framåt har vi lite väl många tekniska fel men det vi tar med oss från matchen är rullespelet som vi fortsätter träna på samt flera fina växlar som löser problemet med deras höga spets. Vi har även många bra inspring från kanterna som skapar lägen åt oss och förvirring i deras försvar.

Matchens banan gick till Ellie i mål som trots sin förkylning åker med och gör en riktigt bra match. Hon räddar i princip allt hon ska plus lite till, exempelvis en straff.
Matchens äpple fick Ebba för sina fina vändningar inne på M6 och där hon även slänger sig in i målgården ett flertal gånger. Hon kämpar även på bakåt i försvaret och löser deras snabba M9 på ett bra sätt.